به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، در این جلسه علی محمد قادری رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در کشور آبادیهای پنهان و منابع سرشار، استعدادها و نهادهایی وجود دارد که می توان فارغ از منابع بودجه ای بر اساس تفکر و مفاهیم جدید می توان ارزش گذاری جدیدی را مطرح کرد.
وی با اشاره به اینکه نهادها و مجموعه هایی وجود دارند که در امر مناسب سازی، دسترس پذیری و تسهیل گری می توانند کمک کنند و باید از این ظرفیتها استفاده شود، افزود: استفاده از ظرفیت های مردمی چه در امر تکنولوژی و عمرانی میتواند به توسعه مناسبسازی کمک کند.
قادری گفت: مناسب سازی به تاب آوری خانواده هم مرتبط است، دولتها باید کمک کنند امیدوارم همه نهادها طوری گام بردارند که در بودجهنویسی ١۴٠٣ اعداد و ارقام خوبی برای مناسب سازی برسند ظرفیت سازی در منظر عمومی نهادها صورت گیرد تا گروه معلولان جامعه دارای کرامت و شانیت بیشتر شوند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: هفته جهانی معلولان نزدیک است یک پیش رویداد را برنامهریزی کنیم تا توجه همه ارکان جامعه جلب شود.
با فراگیر سازی زیرساختهای گردشگری افراد دارای معلولیت فراهم می شود
حمید طریفی حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور نیز گفت: مدتهاست جهان از دسترس پذیری عبور کرده و دوره فراگیرسازی آغاز شده است. گردشگری ریشه در فرهنگ کهن ما دارد اما صنعت گردشگری نوپا است، اگر رویکرد به فراگیرسازی معطوف شود زیرساخت های گردشکری برای افراد دارای معلولیت فراهم خواهد شد.
وی به گردشگری کودک اشاره کرد و گفت: ١٠۵ هزار دانش آموز استثنایی داریم، در برنامه هفتم توسعه الزام شده دانشآموزان در طول سال ٢ اردو بروند البته اراده برای سفر مهم است و بچهها در سفر خانوادگی مهمترین محرک هستند، اگر تسهیلات برای کودکان دارای معلولیت در نظر گرفته شود رونق گردشگری در این بخش ایجاد خواهد شد.
کمتوجهی برخی دستگاهها نسبت به مصوبات قانونی درباره حمایت از معلولان
غلامرضا رضایی فر رئیس دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور در این نشست گفت: بیش از سه و نیم سال از تدوین آئیننامه حمایت از معلولان گذشته است و طبعاً باید همه معابر مناسبسازی میشدند، اما این اتفاق نیفتاده است. در ماده ۷ این آئیننامه بحث خدمات الکترونیک مطرح شده بود و در مدت شش ماه باید دستگاهها در این حوزه وظایف خود را انجام میدادند، اما تنها ۱۰ دستگاه به ما پاسخ دادند و از بیش از ۹۰ دستگاه هنوز جوابی نگرفتهایم.
وی اضافه کرد: ماده ۱۳ این آییننامه وزارتخانهها را به رعایت ضوابط مکلف کرده است. اینها نشان میدهد ما در قوانین کمبود نداریم، اما میتوان اعتبارات لازم را کسب کرد.
رضاییفر رفع نواقص مناسبسازی ساختمانهای اداری را درخواست کرد و گفت: پیگیری مناسبسازی همه مراکز تحت نظارت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بویژه مجتمعهای رفاهی، تأمین و تجهیزات دسترسپذیری در اماکن تاریخی مانند رمپ متحرک و بالابر تعبیه شود.
ابلاغ ضوابط مناسبسازی، نصب تابلوهای اطلاعرسانی، دسترسپذیری همه درگاههای ارائه خدمات الکترونیکی برای همه افراد نابینا و کمبینا، مجهز کردن سیستم گویا، وجود مترجم ناشنوایان در مکانهای پربازدید و اختصاص فضایی ویژه افراد دارای معلولیت از جمله پیشنهادهای این ستاد بود.
نظر شما